Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Стало відомо, коли та де відбудеться перший в історії жіночий ЧС з футзалу

Стало відомо, коли та де відбудеться перший в історії жіночий ЧС з футзалу

Перший в історії жіночий чемпіонат світу з футзалу відбудеться з 21 листопада по 7 грудня 2025 року на Філіппінах. У турнірі змагатимуться 16 команд, поділених на чотири групи.

Про це йдеться на сайті ФІФА.

Зауважимо, що Україна в основному раунді європейської кваліфікації зіграє у Групі 3, де також виступають збірні Чехії, Північної Ірландії та Франції. Поєдинки відбуватимуться 15-20 жовтня 2024 року.

Для того, щоб вийти у наступний, елітний раунд відбору українки повинні перемогти у своєму квартеті. Пряму путівку в елітний раунд з Європи вже отримали Португалія й Іспанія.

Після жеребкування останнього раунду відбору 31 жовтня, вісім команд поділять на дві групи. Поєдинки відбуватимуться 18-23 березня 2025 року, й дві найкращі збірні з квартетів вийдуть в основну частину жіночого чемпіонату світу-2025 з футзалу.

Нагадаємо, вперше ФІФА оголосила про бажання започаткувати жіночий ЧС з футзалу ще у 2018 році, проте тоді остаточне рішення щодо цього не ухвалили. Лише у грудні 2022 року Міжнародна асоціація футболу започаткувала змагання, перший розіграш якого має відбутися у 2025 році.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background