Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

СК Прометей припинив існування: що відомо

СК Прометей припинив існування: що відомо

СК Прометей офіційно припинив своє існування. Причиною цього став тиск правоохоронних органів на бізнес.


Про це повідомив президент клубу, Професіональної волейбольної ліги України, а також віцепрезидент Федерації волейболу України Володимир Дубинський на своїй сторінці у Facebook.


«Вимушений повідомити, що Прометей – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія Прометей відсьогодні припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я своєю чергою складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віцепрезидента ФВУ», – пояснив він.


Дубинський зазначив, що його звинуватили у відмиванні коштів через клуб, однак нічого не виявили. Попри відсутність порушень закону клуб поніс репутаційні збитки, через що втратив фінансування, що, своєю чергою, також стало причиною припинення існування.


«Ми втратили фінансову підтримку меценатів, які не готові зазнавати репутаційних втрат через свої наміри спонсорства українського спорту. Сама суть їхньої залученості до спорту – це репутаційні надходження, які у нас забрали силові структури ще на етапі розслідування, роблячи його гучним», – написав Дубинський.


Таким чином, чоловіча волейбольна команда клубу Прометей, найімовірніше, не буде представляти Україну на рівні єврокубків. Нагадаємо, команда з Дніпра у вересні мала виступити у відборі Ліги чемпіонів сезону 2024/25 і гарантувала собі місце у Кубку виклику з волейболу.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background