Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

IIHF запропонує включити хокей 3х3 в програму ОІ-2030

IIHF запропонує включити хокей 3х3 в програму ОІ-2030

Хокей 3х3 можуть включити у програму зимових Олімпійських ігор у 2030 році, які пройдуть в Альпах. 

З відповідною пропозицією до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) хоче звернутися Міжнародна федерація хокею з шайбою (IIHF).

Що відомо про матчі  хокею 3х3

Протистояння з хокею 3х3 проходять на половині звичайного майданчика та передбачають, що дві гри відбуваються одночасно – кожна на своїй половині катка. Кожні 60 секунд звучить звуковий сигнал, по якому гравці мають негайно піти на заміну.

Нагадаємо, у 2020-му році хокей 3х3 отримав статус олімпійського спорту, дебютувавши на юнацьких Олімпійських іграх у 2020 році. Тоді організатори затвердили експерементальний формат – хокеїсти грали не у складі національних збірних, а виступали у змішаних командах, які носили назву певного кольору.

Так, на цій юнацькій Олімпіаді два українці здобули медалі. Володимир Пашко у складі «зеленої» команди здобув золоту нагороду, а Денис Пасько в «червоній» команді виборов – срібну.

Проте у Каннині-2024 формат змагань змінився на звичний, де змагались юнацькі збірні країн. Після чого IIHF планує подати заявку для включення хокею 3х3 у програму Ігор у 2030-му році.

За словами президента IIHF Люка Тардіфа, 16 команд (по вісім чоловічих та жіночих) приведуть на змагання ще 240 спортсменів. На його думку, після успіху подібних «зменшених» видів спорту, на кшталт баскетболу 3x3 у Парижі-2024, хокей 3x3 також зможе залучити нову аудиторію.


«Вони ніколи не очікували того, що баскетбол 3x3, регбі-7 або пляжний волейбол складуть конкуренцію початковій дисципліні. Це мало величезний вплив на наймання персоналу та фінансові можливості. Двері для хокею відкриті. Це наш час», – сказав Тардіф.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background