Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

ФІФА схвалила трансферні пом'якшення перед клубним ЧС-2025

ФІФА схвалила трансферні пом'якшення перед клубним ЧС-2025

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) схвалила тимчасові трансферні пом'якшення, які діятимуть з 1 по 10 червня, перед клубним чемпіонатом світу-2025. 

Про це сказано у заяві організації.

Зауважимо, що клубний ЧС-2025 у новому форматі вперше проходитиме влітку: з 15 червня по 13 липня. Участь у змаганнях братимуть одразу 32 команди поділені на вісім груп.

Для зручності у ФІФА пропонують клубам внести тимчасові зміни до регламенту заявки гравців і проведе з ними відповідні переговори.

Так, організація планує дозволити гравцям, чиї контракти спливають 30 червня 2024 року, підписати дострокову угоду з однією з 32 команд клубного ЧС. За тимчасовими правилами футболісти зможуть зіграти за новий клуб ще до кінця терміну дії попередньої угоди.

Крім того, ФІФА пропонує дозволити продовжувати контракти гравців, термін дії яких закінчується 30 червня 2024 року, на час до кінця клубного ЧС-2025 – до 13 липня.

Пом'якшень можуть зазнати й правила, за яким клуби повинні відпускати гравців до табору національних збірних. У разі схвалення змін перед клубним ЧС командам дозволятимуть залишити футболістів попри виклик до збірної.

Відомо, що гравці у яких 30 червня 2025-го закінчується термін дії угоди з поточним клубом: 

  • три гравці Ліверпуля – Вірджил Ван Дейк, Мохамед Салах та Трент Александер Арнольд, 
  • два футболісти Баварії – Йозуа Кімміх та Альфонсо Девіс, 
  • гравець Манчестер Сіті Кевін Де Брейне.
  • гравець Тоттенгема – Сон Хін Мін.

Нагадаємо, востаннє ФІФА робила зміни у трансферних правилах у 2020-му році. Тоді через пандемію коронавірусу гравцям, у яких завершився контракт у червні того ж року, дозволили продовжити дію угоди до кінця сезону, який завершився у серпні.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background