Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

WBA санкціонувала чемпіонський бій Девіса в легкій вазі на «спеціальних умовах»: що про це відомо

WBA санкціонувала чемпіонський бій Девіса в легкій вазі на «спеціальних умовах»: що про це відомо

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) офіційно санкціонувала бій за звання чемпіона світу в легкій вазі між американцями Джервонтою Девісом (30-0, 28 КО) та Ламонтом Роучем (25-1-1, 10 КО).

Відомо, що Девіс, який є одним з чотирьох чемпіонів світу в дивізіоні до 135 фунтів (інші два титули, IBF та WBO, в українців – Василя Ломаченко та Дениса Берінчика відповідно),  вдруге поспіль відстоюватиме чемпіонство WBA у поєдинку з іншим володарем поясу, чемпіоном другої напівлегкої ваги Роучем, якому надали дозвіл на бій на спеціальних умовах.

Що відомо про бій Девіс – Роуч

Поєдинок заплановано на 14 грудня. Зазначається, що вечір боксу може відбутися в Г'юстоні, де Джервонта давно хотів провести бій.

У разі перемоги Роуча він муситиме обрати вагу, в якій залишиться чемпіоном – легкий або другий напівлегкий дивізіон. На прийняття рішення американець матиме п'ять днів. В іншому дивізіоні він мусить звільнити пояс чемпіона світу.

Якщо переможе Девіс, Роуч матиме не більше 120 днів на організацію протистояння з обов'язковим претендентом у другій напівлегкій вазі Альбертом Батиргазієвим.

Що відомо про останні бої майбутніх суперників

Девіс залишається непереможеним у всіх 30 професійних поєдинках кар'єри. Чотири останніх зустрічі, зокрема захист поясу WBA з Френком Мартіном у червні, він завершував достроково.

Роуч за свою кар'єру провів 27 поєдинків, з яких переможними були 25. Своєї єдиної поразки він зазнав у листопаді 2019-го року, коли поступився Джамеллу Геррінгу одностайним рішенням суддів.

Титул чемпіона WBA у другій напівлегкій вазі Ламонт утримує з листопада 2023-го. У червні він успішно відстояв пояс – технічний нокаут проти ірландця Фергала Маккрорі.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background