Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Біатлон: Визначились переможці чоловічої та жіночої естафети на літньому чемпіонаті України

Біатлон: Визначились переможці чоловічої та жіночої естафети на літньому чемпіонаті України

Сьогодні, 26 вересня у межах Літнього чемпіонату України з біатлону, який проходить у Яворові Львівської області, завершились естафетні перегони серед жінок та чоловіків.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Від початку тижня особисті нагороди чемпіонату розіграли у спринті та суперспринті. Чемпіонками у жіночих стартах стали лідерка збірної України Олена Городна (спринт) та Поліна Пуцко (суперспринт). У чоловіків найкращими стали Руслан Ткаленко (спринт) та чемпіон світу Дмитро Підручний (суперспринт).

Жіноча естафета: як пройшли змагання

Після двох перших етапів жіночу гонку очолювала команда Чернігівщини. Валерія Дмитренко та Марія Голоборода без жодної хиби подолали обидва вогневі рубежі.

Проте на екваторі гонки лідерами стала перша команда Києва: Ірина Шевченко провела «чисті» рубежі, та випередила Інну Антоненко, яка заробила три штрафні кола.

Киянка Вкторія Хвостенко на останньому вогневому рубежі схибила тричі. Та все ж вона не дозволила обійти себе Варварі Калиті, яка заробила лише одне штрафне коло. Як підсумок, з інтервалом лише 54.6 секунди, перемогу здобула команда Києва.

Жіноча естафета. Результати

  • Київ 1 (Валерія Шейгас, Лілія Стеблина, Ірина Шевченко, Вікторії Хвостенко, 10+0) 1:15:44.1 години
  • Чернігівська область 1 (Валерія Дмитренко, Марія Голоборода, Інна Антоненко, Варвара Калита, 4+0) + 54.6
  • Сумська область (Валерія Мартиненко, Єва Мартиненко, Валентина Семеренко, Поліна Пуцко, 6+0) + 2:57.4.

Чоловіча естафета: як пройшли змагання

Впродовж усієї гонки у чоловічій естафеті лідерство утримувала команда з Тернопільської області. Дмитро Грущак, який стартував першим, показав найшвидший час на етапі та вирвався у лідери. Костянтин Марценюк, Євген Івченко, Тарас Тарасюк загалом заробили лише два штрафні кола.

Натомість активна боротьба за подіум розгорнулась між командами Сумської, Чернігівської та Харківської областей. На старті харків'янин Олександр Пономаренко показав другий результат, однак під час другого етапу сумчанин Олександр Біланенко випередив Івана Загоруйко у боротьбі за друге місце.

Чернігівські біатлоністи увірвались у боротьбу за медалі під час третього етапу: Дмитро Крюков провів «чисті» вогневі рубежі та зумів піднятись з четвертого місця на друге. Сумчанин Святослав Єршов заробив чотири штрафні кола, ставши третім.

Четвертий етап був вирішальним: представник Чернігівщини Єгор Макаренко припустився трьох хиб, дозволивши Владиславу Чихарю, який заробив лише одне штрафне коло, вивести команду Сумської області уперед.

Чоловіча естафета. Результати

  • Тернопільська область (Дмитро Грущак, Костянтин Марценюк, Євген Івченко, Тарас Тарасюк, 2+0) 1:16:13.1 години
  • Сумська область (Андрій Мороз, Олександр Біланенко, Святослав Єршов, Владислав Чихарь, 7+0) + 5:04.8
  • Чернігівська область (Олег Лисенко, Володимир Аксюта, Дмитро Крюков, Єгор Макаренко, 7+0) + 6:47.9.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background