Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Збірна України з хокею зіграє з Францією у фінальному раунді олімпійської кваліфікації

Збірна України з хокею зіграє з Францією у фінальному раунді олімпійської кваліфікації

Сьогодні, 29 серпня, збірна України з хокею розпочинає виступи в фінальному раунді олімпійської кваліфікації. О 16:00 за київським часом українці на арені «Рига» зустрінуться з командою Франції.

Про це інформує ФХУ.

Відомо, що з національною командою Франції українці досі грали 16 разів – шість разів перемогли, в десятьох матчах програли. Різниця шайб 47 – 41 на нашу користь. Франція перемагає Україну вже сім поєдинків поспіль. 

Попереднього разу команди зустрічалися в грудні 2022-го року в Марселі. Тоді впродовж двох днів було проведено два матчі: один був товариським, а другий – зіграний у рамках турніру Трьох націй. В обох перемогу здобули французи – 2:1, 3:0. 

Відомо, що цього разу Франція привезла у Ригу свій найсильніший, з двома представниками Національної хокейної ліги склад і розраховує потрапити на Олімпійські ігри вперше з 2002-го року. Тоді у Солт-Лейк-Сіті Франція зустрічалася з Україною, для якої то була єдина досі Олімпіада в історії. «Синьо-жовті» той матч виграли з рахунком 4:2.

На нинішні збори новий головний тренер французів Йорік Трейє викликав 25 хокеїстів.

Склад національної команди Франції на олімпійську кваліфікацію

  • Воротарі: Жюліан Жюнка (Дукла Міхаловце, Словаччина), Антуан Келлер (Лозанна, Швейцарія), Кентен Папійон (Бордо)
  • Оборонці: Йоан Овітю (Вітковіце, Чехія), Ензо Кантаґалло, Флоріан Шакіашвілі (обидва – Руан), П’єр Крінон (Гренобль), Юґо Ґалле (Таппара, Фінляндія), Ензо Ґуебе (Давос), Венсан Йорка (Анже), Тома Тірі (Ажуа)
  • Нападники: Жюстен Аддамо (Оцелари Тринець, Чехія), П’єр-Едуар Бельмар (Сієттл Кракен, НХЛ), Шарль Бертран (Інґольштадт, Німеччина), Луї Будон (Нюбро Вікінґз, Швеція), Тім Бозон (Лозанна, Швейцарія), Валентен Клеро (Вітковіце, Чехія), Стефан Да Коста (Автомобіліст, рашка), Флоран Дуай (Амбрі-Піотта, Швейцарія), П’єррік Дюбе (Герші Бірз, АХЛ), Ділан Фабр (Ессет, Фінляндія), Ґійом Леклер, Саша Трейє (обидва – Ґренобль), Жордан Перре (Маунтфілд, Чехія), Александр Тексьє (Сент-Луїс Блюз, НХЛ).

На цьогорічному чемпіонаті світу Франція зберегла місце в топ-дивізіоні. Вигравши один матч з семи – лобовий у Польщі (4:2).

Нагадаємо, в ході підготовки до олімпійської кваліфікації Франція зіграла два товариських матчі з норвежцями. Якщо перший наші майбутні суперники програли в конкурентній боротьбі, 2:3 в овертаймі (відзначалися Валентен Клеро і Ділан Фабр), то другий завершився розгромом 0:9.

Наша команда зіграє на заключній стадії олімпійського відбору вперше з 2013 року.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background