Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

World Boxing анонсувала проведення першого ЧС з боксу 2025 року

World Boxing анонсувала проведення першого ЧС з боксу 2025 року

Організація World Boxing проведе перший чемпіонату світу з боксу у 2025 році, а статус господаря отримав Ліверпуль (Англія).

Про це йдеться у пресрелізі організації.

Відомо, що першість триватиме з 4 по 14 вересня. Одночасно на чемпіонаті відбуватимуться змагання серед чоловіків та жінок у десяти вагових категоріях.


«Чемпіонат світу World Boxing – не просто черговий великий спортивний захід. Для нас він змінює все. Це стратегічна ініціатива, яка збігається з нашими цілями щодо встановлення об'єднаної міжнародної федерації з боксу», – зазначив голова England Boxing Джером Пелс.


Нагадаємо, World Boxing було створено лише навесні 2023 року. Організація претендує на колишню роль Міжнародної боксерської організації (IBA) — провідної світової федерації з аматорського боксу із визнанням Міжнародного олімпійського комітету і правом на проведення боксерських змагань на Олімпійських іграх.

До організації наразі входять лише 44 федерації з п'яти континентів. 

Зауважимо, що проведення власних ЧС у 2025 році планує і IBA – окремі серед чоловіків та жінок у сербському Белграді та казахстанській Астані відповідно.

IBA, яка історично опікувалася аматорським боксом на Олімпіаді, була відсторонення від організаторської ролі в Іграх у 2019 році, а 2023-го остаточно була позбавлена членства у Комітеті. Через це під загрозою опинилося олімпійське майбутнє боксу — спорт можуть виключити з програми Олімпіади-2028, якщо не буде встановлена нова загальновизнана керівна федерація.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background