Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Українського біатлоніста Теленя відсторонили на чотири роки: що про це відомо

Українського біатлоніста Теленя відсторонили на чотири роки: що про це відомо

Національний антидопінговий центр України відсторонив біатлоніста Сергія Теленя від змагань на 4 роки. Він фігурує в списку дискваліфікованих атлетів від 12 серпня.

Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Відомо, що сталося це через виявлену в допінгпробі спортсмена заборонену речовину триметазидин. Термін дискваліфікації біатлоніста офіційно розпочався 25 квітня 2024 року і триватиме до 2028-го.

Нагадаємо, участь в офіційних змаганнях Сергій брав наприкінці березня, коли стартував на чемпіонаті України в Буковелі, де його найкращим результатом стало п'яте місце у масстарті.

У минулому сезоні біатлоніст брав участь у спринті Кубка IBU у Обертілліасі (Австрія) наприкінці лютого. Тоді він посів 64-те місце.

Біатлоністом збірної України на Кубку IBU Телень був протягом чотирьох попередніх сезонів. Найкращий результат демонстрував у сезоні 2022/23 – 82-ге місце у загальному заліку.

За кар'єру Сергій Телень вигравав «срібло» ЧС-2016 серед юнаків у спринті. Брав участь в юніорських чемпіонатах Європи та світу, ставав чемпіоном України в чоловічій (2017-й, 2020-й), змішаній (2018-й) естафетах та спринті (2019-й).


Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background