Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна утрималася на 21-му місці

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна утрималася на 21-му місці

Цього тижня за підсумками єврокубкових матчів Україна не змінила свого становища в таблиці коефіцієнтів УЄФА і продовжує посідати 21-е місце.

Так, минулої середи донецький Шахтар у 2-му турі основного етапу Ліги чемпіонів поступився  італійській Аталанті (0:3), а днем пізніше київське Динамо поступилося німецькому Хоффенхайму (0:2) у 2-му турі основного етапу Ліги Європи.

У результаті, «синьо-жовті» у таблиці коефіцієнтів УЄФА залишилася на 21-му місці.

Україна на 0,2 бали скоротила відставання від Сербії. Натомість Хорватія, яка залишилася на 19-й позиції, відірвалася від нас вже на 2.275 бали. На 22 місце піднялася Швеція. Скандинавів наша країна випереджає на 1,75 балів.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА станом на 4 жовтня 2024 року


Зауважимо, що ключовою ж позицією в цій частині таблиці є 15-й рядок: країни, які посідають у таблиці позиції від 1-го до 15-го включно, делегують до Ліги чемпіонів двох представників, а не одного.

Нагадаємо, підсумкова таблиця коефіцієнтів УЄФА в нинішньому сезоні визначатиме представництво країн у єврокубках сезону-2026/27. При цьому в сезоні-2025/26 Україна вперше за багато років буде представлена в Лізі чемпіонів однією командою.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background