Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Сьогодні Шахтар зустрінеться з Аталантою у Лізі чемпіонів УЄФА

Сьогодні Шахтар зустрінеться з Аталантою у Лізі чемпіонів УЄФА

Сьогодні, 2 жовтня, донецький Шахтар на «Фельтінс Арені» у німецькому Гельзенкірхені проведе другий поєдинок в основній сітці Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/25. Стартовий свисток пролунає о 19:45 за київським часом.

Відомо, що головний тренер «гірників» Маріно Пушич взяв на цей матч 27 футболістів:

  • Воротарі: Дмитро Різник, Денис Твардовський, Кіріл Фесюн, Тимур Пузанков.
  • Захисники: Бартол Франьїч, Валерій Бондар, Педро Енріке, Іраклі Азаров, Вінісіус Тобіас, Алаа Грам, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Мар’ян Фарина.
  • Півзахисники: Тарас Степаненко, Дмитро Криськів, Мар’ян Швед, Георгій Судаков, Олександр Зубков, Антон Глущенко, Артем Бондаренко, Єгор Назарина, Марлон Гомес, Кевін, Педріньйо, Невертон.
  • Нападники: Лассіна Траоре, Егіналду.

Матч Шахтар – Аталанта обслуговуватиме португальська бригада арбітрів: головний суддя Жоау Педру Піньєру, асистенти Бруно Мігель та Лусіано Мая. Арбітр VAR Тьяго Мартінш.

Читайте також: Прогноз і ставки на матч ЛЧ Шахтар – Аталанта


«Ми знаємо їхні сильні та слабкі сторони, і це дуже специфічна команда, проти якої важко грати. Від нас вимагатимуться надзусилля, звичайно, треба повністю сфокусуватися на кожній деталі. Під час подібних матчів дуже важливо тримати баланс між атакою та захистом і постійно бути сконцентрованими у кожному епізоді – протягом усіх 95 хвилин, а може, й більше. Потрібно багато дисципліни, багато балансу. Ми, звісно, маємо не втрачати нашу ідентичність», – зауважив Пушич.


Зауважимо, що Шахтар та Аталанта зустрічалися на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2019/20. У першій грі в Італії вольову перемогу здобули «гірники» (2:1), коли на гол Сапати відповіли м’ячами Жуніора Мораеса та Манора Соломона. У другому ж матчі, що відбувся в Харкові, сильнішими були бергамаски (0:3). У підсумку італійці вийшли в плейоф турніру, а донеччани потрапили до Ліги Європи УЄФА, де дісталися півфіналу.

Нагадаємо, у першому турі Шахтар на виїзді зіграв внічию з італійською Болоньєю (0:0), а Аталанта вдома не змогла переграти лондонський Арсенал (0:0).

Наступними суперниками донеччан у турнірі будуть англійський Арсенал (22 жовтня), швейцарський Янг Бойз (6 листопада), нідерландський ПСВ (27 листопада), німецька Баварія (10 грудня), французький Брест (22 січня) та німецька Боруссія з Дортмунда (29 січня).

Загалом на цьому етапі грають 36 команд, які проведуть по вісім матчів. Вісім найкращих клубів автоматично потраплять до плей-офф, а команди, що посіли місця з дев'ятого по 24-те, у двоматчевих протистояннях боротимуться за путівки до 1/8 фіналу.

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background