Бонус
uk language logoУкр
  • ru language logoРосійська
  • uk language logoУкраїнськаcheck icon

Олімпіада-2024: Магучіх виборола золото для України, Геращенко та Кохан – бронзу

Олімпіада-2024: Магучіх виборола золото для України, Геращенко та Кохан – бронзу

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх виборола золоту медаль у стрибках у висоту на Олімпійських іграх-2024. Результат нашої спортсменки – 2.00 м.


Друге місце посіла австралійка Нікола Оліслагерс, яка також взяла висоту у 2.00 м, але з третьої спроби. Бронзову медаль розділили українка Ірина Геращенко та австралійка Елеонор Паттерсон – обидві взяли висоту 1.95 м, але з трьох спроб не змогли підкорити планку 1.98 м.


Олімпійські ігри-2024. Париж (Франція). Стрибки у висоту. Жінки. Фінал


1. Ярослава Магучіх (Україна) – 2,00

2. Нікола Оліслагерс (Австралія) – 2,00

3. Ірина Геращенко (Україна) – 1,95

3. Елеонор Паттерсон (Австралія) – 1,95.


Крім Магучіх та Геращенко, цього дня медаль виборов Михайло Кохан – у метанні молота. У фіналі українець продемонстрував результат 79.39 м. Срібна медаль у угорця Халаса Бенце (79.97 м), а чемпіоном став канадець Ітон Кацберг – 84.12 м.


Нагадаємо, що 7 липня Магучіх побила світовий рекорд зі стрибків у висоту, який тримався з 1987 року – Ярослава взяла висоту 2.10 м на етапі Діамантової ліги в Парижі. Кохан у червні завоював бронзу у метанні молота на етапі Діамантової ліги у Парижі.


Зауважимо, що золото на ОІ українцям принесла жіноча збірна у фехтуванні на шаблях. Також раніше Ольга Харлан здобула бронзову нагороду в індивідуальному фехтуванні на шаблях. Сергій Куліш виграв срібло у стрільбі з трьох положень на 50 м із пневматичної гвинтівки. Шосту медаль Україні гарантував боксер Олександр Хижняк, який пробився у фінал у ваговій категорії до 80 кг.


Літні Олімпійські ігри-2024 завершаться 11 серпня. На змаганнях розігруються 329 комплектів нагород у 32 видах спорту. 

Підпишіться, щоб першими отримувати свіжі новини про світ спорту та онлайн казино

home subscribe background